Jenny Rydberg

 

 

Järnvägsgatan 64 B
361 30 Emmaboda
073-076 19 26
jenny.rydberg@centerpartiet.se

 

 

 

 

 

 

Jag heter Jenny Rydberg och är född i Växjö men flyttade med familjen till Bökevara som åttaåring. Där är jag sedan uppvuxen och det var även på de åkrarna som jag tjänade mina första 20 kr genom att plocka potatis.

Idag bor jag i Emmaboda och har två vuxna pojkar och en tonårig flicka. Jag är utbildad undersköterska och jobbar på ett serviceboende i Långasjö där jag trivs otroligt bra.

Innan jag började med politiken var jag engagerad i olika ideella föreningar. Jag satt bl.a. i styrelsen för nattvandrarna i ett par år och var med att starta upp Emmaboda samhällsförening. Det var först år 2014 som jag blev aktiv medlem i Centerpartiet. En helt fantastisk centergrupp som tog emot mig med öppna armar och därefter har det gått fort. Jag deltog i Centerpartiets ledarskapsakademi år 2016–17 och går nu ledarskapsakademi 2.0, en utbildning i ledarskap som leds av distriktet.

Jag tjänstgör som nämndeman i förvaltningsrätten Växjö. I kommunen sitter jag som vice ordförande i Bildningsnämnden och ledamot i Kommunfullmäktige. Nu år 2021 fick jag det stora förtroendet att bli kretsordförande för Centerpartiet Emmaboda kommun vilket jag är fantastiskt glad över.

Mina hjärtefrågor är en skola med kvalitet, valfrihet inom vård och omsorg och bättre villkor för företagarna.