Jenny Rydberg

 

 

Järnvägsgatan 64 B
361 30 Emmaboda
073-076 19 26
jenny.rydberg@centerpartiet.se

 

 

 

 

 

 

Jag heter Jenny Rydberg, är 41 år och bor i Lindås. Gift med Anders och har tre barn, två bor hemma, 17 och 11 år och den äldsta som är 21 år har precis tagit examen, fått jobb och flyttat till egen lägenhet i Emmaboda. Jag är utbildad undersköterska och jobbar på ett särskilt boende i Långasjö där jag trivs otroligt bra.

Min kärlek i livet är min familj och min dröm är att vara med och utforma vår kommun så att folk vill flytta dit och inte därifrån.

Barnen är vår framtid och vi behöver satsa mer på dem. Målet är att våra ungdomar går ut högstadiet med ett starkt självförtroende och en längtan att börja på gymnasiet. Men också att det finns något att hitta på, något att göra även på fritiden i kommunen.

Viktigt för mig är att det blir enklare för småföretagen. Minska reglerna och sänk avgifterna så att fler kommer ut i arbete. Fyra av fem jobb skapas av småföretagare.

Miljö: Om man tjänar på att göra val som är bra för klimatet och miljön så kommer fler att vilja vara miljövänliga.

Skola: Du ska kunna välja vilken skola du vill gå i. Fria skolval gör fler motiverade att vilja studera.

Sjukvård: Alla människor har rätt till vård och omsorg av hög kvalitet oavsett var i landet de bor. En fast läkarkontakt ska vara en självklarhet.