Linda Johansson

 

 

Algutsboda 321
361 93 Broakulla
lindamjohanssons@gmail.com

 

 

 

Mitt namn är Linda Johansson, jag är 32 år och bor i Algutsboda tillsammans med min sambo Johan och hans två söner som är 10 och 11 år.

Jag började mitt politiska engagemang i samband med kyrkovalet 2009 och sedan efterföljande kommunval 2010, då i Strömstad kommun. Jag var ersättare i barn- och utbildningsnämnden fram till dess att jag flyttade till Småland för att studera.

Idag är jag utbildad civilekonom med inriktning redovisning och arbetar som administrativ assistent på ett kommunalt bolag i Växjö. Fritiden tillbringar jag gärna tillsammans med familj, vänner och bekanta.

För mig är det viktigt att alla människor har rätten att leva på lika villkor, oavsett vilka grundförutsättningar vi har, rätten att själv kunna styra och påverka valen i livet.

Att själv kunna välja skola, att själv kunna välja eventuella vårdgivare, att själv kunna välja att vara arbetstagare eller arbetsgivare och samtidigt kunna välja att bo på den plats där vi trivs.

Jag tror på:
• En skola där förutsättningarna finns för alla elever att känna sig trygga och att fullfölja grundskola med godkända betyg.
• Att ge småföretagen möjligheten att utvecklas för att på så sätt skapa fler arbetsmöjligheter.
• En nära och likvärdig vård i hela länet.
• Beslutsfattande som genomsyras av ett hållbarhetstänk.