Niklas Banérsson

 

 

Skutarydsvägen 4
361 42 Lindås
073-034 55 07
niklas.banersson@gmail.com

 

 

 

Mina kärnfrågor som jag kommer att driva under valrörelsen och förhoppningsvis kunna förverkliga under nästa mandatperiod är:

Bostadsbyggande: Vi måste bygga lägenheter och skapa en attraktiv bostadssituation så att vi får ungdomar att stanna kvar. Vi måste dessutom attrahera potentiella inflyttare i yngre och äldre medelålder. Därför behövs en stor satsning på nya, miljövänliga lägenheter i alla storlekar. Jag kommer att göra allt för att ge förutsättningar för byggklara tomter till bra priser i vår fantastiska miljö i Emmaboda kommun. Detta skapar mycket jobb och givetvis det viktigaste av allt – en starkt växande kommun.

Jobb/Företagande: Vi inom Centerpartiet tror att jobben skapas när företagen mår bra, blir hörda och sedda. Lyhördhet och engagemang från oss politiker kommer ge oss verktygen att tillsammans skapa många nya jobb.

Närvaro av polis: Jag med många andra har förstått att stora grupper människor i Emmaboda känner sig otrygga p.g.a avsaknaden av polis. Detta är en väldigt viktig fråga då tryggheten ska vara en av våra grundstenar i Emmaboda. När den nya räddningtjänst-stationen står klar, lovar jag att jag gjort allt i min makt för att ha närvarande polis alla dygnets timmar där.

Tågstopp i Lindås!! Ett helt naturligt led i en starkare tillväxt för hela kommunen är att bygga ett tågstopp i Lindås. Detta gör att pendlare kan ta tåget i alla riktningar och bara där gör vi en stor miljövinst! Sedan måste vi jobba för att sträckningarna får fler avgångar främst under fredagar & lördagskvällar.

Vem är jag? Relativt ny i politiken och aktiv Centerpartist sedan 2016. Mina uppdrag i politiken är ersättare i Emmaboda Energi & miljö och i Teknik & Fritid. Min ambition är att ta en plats i kommunfullmäktige och driva ovanstående frågor. Min karriär, där jag större delen jobbat som säljare & försäljningschef, har varit intressant och otroligt givande. På senare år har jag drivit några restauranger som Villa Lindås, Vino Rosso och en säsong på Emmaboda Golfkrog. Nu är jag frilansade kock och deltidsbrandman. Särbo, har 2 vuxna döttrar och 1 barnbarn. Gillar Liverpool i synnerhet och fotboll i allmänhet. Hänger gärna på gymmet och tar några längre löprundor per vecka. Gillar utmaningen i att fysisk plåga sig och har genomfört några maraton & ironman.
Är medlem i Lions sedan 2008 där vi hjälper behövande både lokalt och globalt.